Arcoknak (Facebook)

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy mindig megtalálj minket!

Kategóriák

Üzemeltető: Blogger.

Legfrissebbek

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. augusztus 25., vasárnap
A majmok bolygója
(Planet of the Apes)
Megnézem (Played)

A ma már klasszikusnak számító filmben Charlton Heston szembesül a kegyetlen igazsággal, mely az emberiségre nézve minden borzalomnál rosszabb. Rémálom vagy valóság? Taylor űrhajósnak ezzel a szörnyű kérdéssel kell megbirkóznia, amikor egy időviharba kerülve lezuhan, és foglyul ejti egy gorilla-osztag. Ezen a bolygón felfordult a világ, a majom az uralkodó faj, az emberek pedig, mint az állatok, ketrecekben élnek. Amikor a Csillagszeműre keresztelt Taylorról kiderül, hogy beszéli a nyelvüket, két tudós csimpánz nyíltan szembeszegül a bigott vezetéssel és segít az űrhajósnak a menekülésben.

A majmok bolygója II. 
(Beneath the Planet of the Apes)
Megnézem (Played)

Brent hadnagy űrhajójával kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen és kietlen bolygón. Legnagyobb megdöbbenésére egy titokzatos és gyönyörű lovas amazon jelenik meg a roncsnál. Még nagyobb lesz a megdöbbenése, amikor a lány nyakában felfedezi elveszett bajtársa, Taylor százados dögcéduláját. Kézzel-lábbal magyarázva ráveszi a nőt, hogy vezesse el barátjához.

A majmok bolygója III. - A menekülés 
(Escape from the Planet of the Apes)
Megnézem (Played)

Az Itéletnap elől menekülve két intelligens majom-tudós, Cornelius (Roddy McDowall) és Zira (Kim Hunter) visszautazik az időben, hogy elmeneküljön a világméretű pusztulás elől. A mai Los Angelesbe érve pillanatok alatt a karhatalom fogságába kerülnek. Az állandó kihallgatások, tesztek és kísérletek testileg-lelkileg tönkreteszik a majmokat, és szökési kísérletük is kudarcba fullad. Egyetlen reményük Zira börtönben született és nevelkedett gyermeke, akinek sikerül megszöknie...

A majmok bolygója IV. - A hódítás
(Conquest of the Planet of the Apes)
Megnézem (180upload)

Nem sokkal a beszélő majmok kivégzése után a gorillák és a csimpánzok rabszolgaként kénytelenek az emberek mellett szolgálni. Időközben felnőtt Zira és Cornelius gyermeke, aki egy cirkuszban talált menedéket. Ceasar (Roddy McDowall) kilétére azonban hamarosan fény derül, s veszélybe kerül az élete. Menekülés közben döbben rá, csak úgy maradhat életben, ha a fejlettebb intelligenciájú majmokat gazdáik ellen fordítja. A karizmatikus, emberi intelligenciával rendelkező Caesar a fellázított majmok seregével támadásba lendül az emberiség ellen.

0 megjegyzés:

Filmlista