Arcoknak (Facebook)

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy mindig megtalálj minket!

Kategóriák

Üzemeltető: Blogger.

Legfrissebbek

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. február 24., vasárnap


A Krypton bolygó végpusztulása elkerülhetetlennek látszik. De a hatalmas robbanás elõtt még egy utolsó mentõkabin kiszakad a Krypton gravitációjából. A fedélzeten egy kisbaba, egyike a néhány életben maradt kryptoninak. Még nem tudja, hogy õ lesz, aki ismét reménységgel tölti majd el a Föld lakóit...
Néhány évtizeddel késõbb a jóképű, bár külsõ szemlélõ számára kissé tutyimutyinak tűnõ Clark Kent búcsút int szeretett nevelõszüleinek, és a nagyvárosba megy, hogy riporteri munkát vállaljon a Daily Planetnél. Nem sokkal érkezése után szenzációs hírekrõl számolhat be lapja: a városban ugyanis feltűnt egy titokzatos, kékruhás, piros köpenyes szuperhõs, aki repülni tud, képes buszokat a levegõbe emelni, átlát a falakon és gyorsabb, mint a villám. Az emberiség nagy szerencséje, hogy a Superman a jók védelmében használja félelmetes képességeit. A titokzatos idegen jókor bukkant fel. A szupergonosz Lex Luthor ugyanis azt tervezi, hogy elpusztítja az egész nyugati partot.
Superman hõstetteirõl a Daily Planet bájos riporternõje, Lois Lane, Clark Kent kollégája tudósítja rendszeresen az újságot, aki képtelen megérteni, miért mindig akkor akad valamilyen halaszthatatlan dolga a szerencsétlen Clarknak, amikor felbukkan imádott szuperhõse.



Az elsõ nagy sikerű Superman-filmet hasonlóan nagy népszerűségre szert tevõ folytatás követte. E második epizódban Superman boldogan él Lois-szal, aki rájön, hogy Clark valójában maga Superman. Hamarosan azonban Lex Luthor kiszabadul a börtönbõl, és három természetfeletti erejű bűnözõ segítségével ismét harcba száll a Föld feletti uralomért.



Clark Kent észreveszi, hogy lángokban áll az olajfinomító. Nem sokat tétovázik, Supermanként eloltja a lángokat és megmenti a fotós kolléga életét. Ünnepségen köszöntik a bátor tettet végrehajtó Supermant, aki a világuralomra törõ gátlástalan iparmágnástól mesterséges kriptonitot kap ajándékba. Miután kapcsolatba kerül ezzel, Superman ördögi változáson megy keresztül, nem hajt vére jótetteket. Szerencsére megszólal másik énje, Clark Kent. Erkölcsi normái gátat szabnak Superman elszabadult indulatainak. A Jónak le kell gyõzni a Rosszat, hogy ismét egyesülhessenek.



Christopher Reeve immáron negyedszer indul harcba a világ legnagyobb szuperhõse képében, és részt vett a negyedik rész történetének kidolgozásában, ahol a nukleáris leszerelés kapja a fõszerepet. Mikor Superman bejelenti, hogy megszabadítja a világot az összes atomfegyvertõl, Lex Luthor létrehozza Atomembert, az emberfeletti erõvel és haraggal bíró gonosztevõt, hogy elpusztítsa Supermant, mielõtt teljesíthetné ígéretét. Az egész világ beleremeg a két szuperhõs küzdelmébe, amelyben Superman megakadályozza a Szabadságszobor pusztulását, az Etna kitörését, és még a lerombolt Kínai Nagyfalat is újraépíti. Szenzációs kalandok, elképesztõ izgalmak: Supermannel szárnyra kap a képzelet!



Sok éve senki sem látta Supermant, az elnyomottak bajnokát, a bajba jutottak megmentõjét, az emberiség ügyének odaadó szolgálóját. Pedig szükség volna bátorságára, segítségére.A visszatérése azonban nem diadalt hoz, hanem keserűséget. A világ megtanult hõsök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Az õsi gonosz erõ Superman ellen támad, hogy azután leszámolhasson a védelmezõ nélkül maradt világgal. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétõl az űr távoli sötétjéig vezeti.

0 megjegyzés:

Filmlista