Arcoknak (Facebook)

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz, hogy mindig megtalálj minket!

Kategóriák

Üzemeltető: Blogger.

Legfrissebbek

Imádom...

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Ads Header

2013. február 14., csütörtök


Bruce Wayne, a kilenc éves kisfiú kénytelen végignézni jómódú szülei brutális meggyilkolását. A borzasztó élmény hatására megfogadja, hogy egész életében harcolni fog a gonosz ellen. A felcseperedõ fiatalember, kihasználva a szüleitõl örökölt vagyon adta lehetõségeket, mindent megtesz azért, hogy tökélyre fejlessze tudását és képességeit, s így a legelképesztõbb módokon szálljon szembe a bűnözõkkel. Régi ellensége, Joker sötét terveket forral Gotham város lakói ellen, azonban Batman állandó rajtaütései sorra meghiúsítják ezeket. Vicki Vale-t, a gyönyörű fotóriportert gyengéd szálak fűzik Gotham híres, jólelkű milliomosához, a felnõtt Bruce Wayne-hez. Amikor leszáll az éj, s elõmerészkednek Gotham bűnözõi, Bruce Wayne Batman képében ered a nyomukba. 

Batman visszatér (Batman Returns) 1992



Nem sokkal azután, hogy Batman segítségével Gotham City megszabadult a pszichopata Jokertõl, újabb veszély fenyegeti a városkát. Egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek - és a cél érdekében semmilyen eszköztõl nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember. Csakhogy megzavarja a képet a Macskanõ megjelenése, akirõl nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll. 

Mindörökké Batman (Batman Forever) 1995



Gotham City épp csak megszabadult a rátelepedõ bûnözõktõl, máris itt van az új ellenség a kétarcú Tommy Lee Jones és a vicsorgó Jim Carrey személyében. Persze Batman sem ül karba tett kézzel. Nem csak a felszerelése, autója, fegyverei újultak meg, hanem két segítõtársa is akadt: Robin (Chris ODonell) és a gyönyörû doktornõ (Nicole Kidman). Még több látvány, még nagyobb kalandok és még hatalmasabb harc a gonosz ellen - Mindörökké Batman!

Batman és Robin (Batman and Robin) 1997



Hideg borzongás lett úrrá Gotham City-n, jeges rémület szorítja össze a városlakók szívét. És mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos éjjeli igazságosztó, aki a derengő hold fényében elindul a város felé... Batman azonban most egy fürge motoros, Robin kíséretében kel útra, hogy együttes erővel szálljanak szembe Mr. Jégcsappal és a gyönyörű, ámde végzetes szépséggel, Méregcsókkal, akinek csábítása halálos. Kettejük ellen a lehető leghatékonyabb csapatra van szükség, ezért Batman és Robin szövetsége hamarosan háromtagúvá bővül a bátor és ruganyos Batgirl személyében. Ez az éjjeli hármas hihetetlen járműveivel és minden képzeletet felülmúló fegyvereivel méltó ellenfélként száll szembe Gotham City eddigi legfélelmetesebb veszedelmével.

Batman: Kezdődik (Batman Begins) 2005



Bruce Wayne (Christian Bale), az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard (Liam Neeson), a keleti mester a harcosai közé veszi, és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben, és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden lehetséges eszközzel. A várost azonban megfertőzte a korrupció, csak a fiatal ügyésznő, Rachel (Katie Holmes) és James Gordon nyomozó (Gary Oldman) mernek szembeszállni Ras Al Ghul embereivel.

A sötét lovag (The Dark Knight) 2008



Batman (Christian Bale) valamint két társa, egy rendõr (Gary Oldman) és egy ügyész (Aaron Eckhart) mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham City utcáit a banditáktól. Már kezdik azt hinni, önként vállalt feladatukat siker koronázhatja, amikor megjelenik a bûnözõk között valaki, aki minden elõdjénél ravaszabb és veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger). A városban ettõl kezdve a félelem az úr: elszabadul a korlátlan, értelmetlen, kivédhetetlennek tûnõ gonoszság.

A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises) 2012



Nyolc év telt el azóta, hogy egy szörnyű éjszakát követően Batman nyom nélkül eltűnt. Magára vállalta Harvey Dent államügyész minden vétkét, és a hősből üldözött bűnöző lett. Önfeláldozása azonban nem volt hiábavaló: a Dent-törvénynek köszönhetően Gotham békés várossá vált. Átmenetileg.
A városban feltűnik egy macskajelmezes betörő, aki sötét titkokat rejteget; és megérkezik Bane is, a különös álarcot viselő, gátlástalan bűnöző. Bruce Wayne féltve őrzött magánya nem tarthat örökké, a városnak ismét szüksége van a Sötét Lovagra. Ám a köpönyeg és az álarc ellenére úgy tűnik, Bane legyőzhetetlen.

0 megjegyzés:

Filmlista